Digitale Rijles Test

Blok 1

Wie ben jij

Blok 2

Waar sta jij

Blok 3

Wat is je doel

Blok 4

Hoe wil je leren

Blok 5

Jouw leerlijn

Blok 6

Voorbereiding

Blok 7

Rijonderwijs

Van rijles naar rijonderwijs | Digitale Rijles Test
Hoe creëer je de best passende leerlijn voor jezelf.

Met Lespress word je met blokonderwijs meegenomen in het proces van leerlijnen als je bezig bent met je rijbewijs.

A. Allereerst wordt het belang van een leerlijn behandeld.
B. Vervolgens wordt het best passend leerplan gepresenteerd.
C. Het plan voor het opstellen van een leerlijn wordt vervolgens geïllustreerd met een praktisch voorbeeld.
D. In dit voorbeeld wordt een fictieve casus gehanteerd en staat de rijles van de jezelf centraal.

Waarom leerlijnen
LesPress is een onderdeel van Dutch Lapétus onderwijsinstelling. We hebben in de afgelopen jaren diverse leerlijnen voor rijbewijsleerlingen samengesteld en ondergebracht in dit platform.
De leerlijnen voor rijbewijsleerlingen verschillend van elkaar. Het komt voor, dat rijbewijsleerlingen in groepen samenkomen en dezelfde leerlijnen krijgen toegewezen.
Het komt ook voor, dat rijbewijsleerlingen individueel naar het best passende bekwaamheden worden begeleid. Een leerlijn is een cluster van leerinterventies die bijdraagt aan de realisatie van een concrete leervraag.

Leerlijnen vormen de ruggengraat van Lespress leerprogramma’s. Ze zijn onmisbaar bij het realiseren van hoge ordevaardigheden bij veilige deelname in het verkeer.

Doel
Met een leerlijn geef je sturing aan het leerproces van één of meerdere rijbewijsleerlingen die graag op een goede manier hun rijbewijs willen halen. Het toewijzen van een leerlijn kan daarnaast een goede manier zijn om rijdocenten ondersteuning te bieden bij het kiezen van leerinterventies. De vele keuzemogelijkheden kunnen er namelijk voor zorgen dat rijdocenten niet weten waar ze moeten beginnen. Een leerlijn kan ontwikkeld worden op verschillende niveaus en vanuit verschillende leervragen.

LesPress | Digitale Rijles Test
– Blok 1: Wie ben jij
– Blok 2: Waar sta jij
– Blok 3: Wat is je doel
– Blok 4: Hoe wil jij leren
– Blok 5: Jouw leerlijn
– Blok 6: Voorbereiding
– Blok 7: Rijonderwijs

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden van Dutch Lapétus. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker deze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is.